Munții Semenic reprezintă o subunitate a Munților Banatului din Carpații Occidentali. Datorită altitudinii, Munții Semenic „găzduiesc” cel mai înalt vârf din Munții Banatului, și anume Vf. Piatra Goznei cu altitudinea de 1447 metri. Pe lângă Vf. Piatra Goznei în Munții Semenic regăsim și vârful montan omonim, Vf. Semenic, acesta având altitudinea de 1446 de metri. Pe platoul Munților Semenic se regăsește Stațiunea Semenic, aceasta fiind o atracție turistică importantă atât pe timp de vară, cât mai ales iarna pentru practicarea sporturilor de iarnă.


Chiar dacă se poate ajunge până în apropierea vârfurilor Munților Semenic cu ajutorul autoturismelor sau al mijloacelor motorizate, trebuie spus că există foarte multe trasee turistice marcate ce pot fi parcurse la pas sau cu bicicleta pentru a simți cu adevărat tot ceea ce are de oferit acest masiv montan situat în sud-vestul României: păduri virgine și cvasi-virgine, un climat blând, liniștea unor zone sălbatice și foarte puțin umblate, dar și peisaje de vis. Datorită acestor atracții naturale o mare parte din arealul Munților Semenic a fost inclus în cadrul Parcului Național Semenic – Cheile Carașului, în vederea protejării habitatelor naturale de o frumusețe unică.


Dacă îți dorești să descoperi frumusețea acestui masiv montan din județul Caraș-Severin, echipa Munții Carpați îți propune un set de hărți turistice menite a te ajuta să organizezi orice drumeție în Masivul Semenic, dar și să te orientezi atunci când ai pornit în drumeție. Harta turistică zonală oferă o perspectivă de ansamblu asupra localizării și accesului în zonă astfel încât și dacă urmează să ajungi pentru prima dată aici să te poți descurca fără probleme. Harta de drumeție Munții Semenic cuprinde toate traseele turistice marcate și principalele obiective turistice pe care orice turist care ajunge în zonă nu trebuie să le rateze.


Datorită faptului că relieful Munților Semenic permite accesul cu bicicleta pe foarte multe trasee turistice, echipa Munții Carpați se adresează și acelora pasionați de cicloturism cu o hartă dedicată pentru trasee de cicloturism. Această hartă redă principalele trasee turistice potrivite pentru a fi parcurse din șaua bicicletei, dar și profilele traseelor respective pentru a putea avea o imagine cu privire la dificultatea acestora. 


Cu ajutorul hărților editate de Munții Carpați vei putea să ai încă din confortul casei tale o perspectivă completă asupra Munților Semenic și asupra traseelor pe care urmează să le parcurgi de îndată ce vei ajunge în zonă. Acest lucru se datorează faptului că vei descoperi atât hărți 2D, cât și hărți 3D. Hărțile având perspectivă 2D te vor ajuta să parcurgi în siguranță traseele turistice marcate din zona Munților Semenic, iar hărțile 3D sunt ideale pentru a-ți face o imagine cu privire la aspectul reliefului pe care urmează să îl parcurgi datorită faptului că vei avea în perspectivă inclusiv altitudinile la care urmează să urci.


Dincolo de faptul că hărțile turistice zonale, de drumeție și cele cicloturistice sunt ideale pentru a descoperi frumusețea Munților Semenic, cu ajutorul acestor hărți vei putea să descoperi și alte frumuseți care se află în imediata vecinătate a Munților Semenic. Astfel, folosind hărțile acestea vei putea parcurge traseele care să te conducă de pe Semenic până la Cascada Bigăr, unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Banat. De asemenea vei putea parcurge trasee turistice marcate spre Cheile Carașului sau până la Peștera Comarnic, alte două obiective turistice naturale extrem de atractive din cadrul Parcului Național Semenic – Cheile Carașului. Nu în ultimul rând hărțile de drumeție și cicloturistice pentru Munții Semenic sunt alegerea ideală dacă îți dorești să străbați pădurile virgine de fag din zona Coșava Mică, păduri incluse în patrimoniul mondial UNESCO, și să ajungi astfel până în Depresiunea Almăjului – o altă zonă emblematică pentru Banatul Montan.


Dacă toate aceste detalii te-au făcut curios, aruncă o privire la hărțile pe care echipa Munții Carpați le pun la dispoziția tuturor acelora interesați să cunoască îndeaproape Munții Semenic. Aceste hărți turistice sunt ușor de utilizat și pot fi foarte ușor de folosit atunci când ești pe traseu. Cu ajutorul hărților turistice de drumeție și a hărților cicloturistice orice turist va putea să descopere frumusețea naturii din zona Munților Semenic, dar în același timp va putea ajunge în comunități locale foarte ospitaliere și încărcate de tradiție.