Chiar dacă Munții Banatului nu oferă înălțimile și peisajele Munților Retezat sau ale Făgărașilor, trebuie spus că fiecare turist poate găsi și în această zonă peisaje de o frumusețe aparte și atracții unice, cum nu mai există în alt colț al țării. Dacă până acum nu ai ajuns să explorezi Munții Locvei și Munții Almăjului, echipa Munții Carpați îți propune ca viitoare destinație acest colț de Românie, un colț de țară parcă rupt din basme.


Munții Locvei și Munții Almăjului nu ies în evidență prin altitudini foarte mari, altitudinea maximă fiind de 1224 de metri în Vf. Svinicea Mare. Pe de altă parte, aceste subunități geografice ale Munților Banatului ies în evidență prin prisma reliefului calcaros în care s-au format chei spectaculoase, peșteri și avene, dar și numeroase forme specifice reliefului carstic. Astfel vorbim despre unul dintre cele mai lungi sectoare de chei din România, Cheile Nerei, un sector de chei având peste 22 de km lungime, dar și despre Defileul Dunării, cel mai lung defileu din Europa.


Tot aici regăsim atracții naturale unice în România precum Lacul Dracului, un lac carstic de o frumusețe aparte și un lac carstic la care merită să ajungi cel puțin o dată în viață, dar și Lacul Ochiu Bei, un lac carstic alimentat printr-un izvor subteran și care nu îngheață niciodată. Pe lângă aceste atracții, Munții Locvei Almăjului înseamnă și numeroase cascade formate pe râurile din această zonă, iar Cascadele Beușniței sau Cascada La Văioaga sunt fără doar și poate cele mai spectaculoase astfel de cascade formate pe tuf calcaros și travertin.


Dincolo de atracțiile turistice naturale, Munții Locvei și Munții Almăjului înseamnă o foarte mare bogăție inclusiv din punct de vedere cultural. Aici putem regăsi Valea Rudăria și complexul mulinologic de la Eftimie Murgu, dar și numeroasele comunități cehești din zona Defileului Dunării. Tot în Munții Locvei și Munții Almăjului putem regăsi de asemenea influențele sârbești, influențe care dau o notă de multiculturalitate comunităților locale de aici. Există inclusiv locuri încărcate de istorie, locuri precum Peștera Veterani, prima peșteră pentru care a fost realizat un plan de peșteră, dar și Cetatea Ilidia, un loc de belvedere minunat asupra Depresiunii Oravița.


Munții Locvei și Munții Almăjului oferă un număr atât de mare de atracții turistice încât este foarte greu să te hotărăști care să le vizitezi mai întâi. Pentru a face mai ușoară organizarea viitoarei drumeții în această zonă, hărțile turistice propuse de echipa Munții Carpați sunt cu siguranță foarte utile. Pachetul nostru de drumeție pentru Munții Locvei Almăgului includ o hartă turistică zonală care te va ajuta să îți faci o idee exactă asupra modului în care poți ajunge în această regiune, o hartă turistică de drumeție care prezintă traseele turistice marcate pe care le poți parcurge pentru a ajunge la obiectivele turistice anterior amintite și o hartă cicloturistică pentru aceia care sunt pasionați de cicloturism și care doresc să exploreze frumusețea acestor locuri din șaua unei biciclete.


Cu alte cuvinte, fie că ești un turist aflat la început în ceea ce înseamnă drumețiile și parcurgerea traseelor turistice marcate, fie că deja ai experiență în drumeții, hărțile turistice propuse de echipa Munții Carpați pot să contribuie la organizarea eficientă a unei ture în Munții Locvei și Munții Almăjului, dar în același timp se pot dovedi foarte utile atunci când ești pe traseu. Din dorința de a aduce ceva nou în oferta de produse utile pentru orientarea turiștilor atunci când se află în drumeție, echipa Munții Carpați a realizat și hărți care oferă o perspectivă 3D. Astfel, pe lângă hărțile clasice 2D cu traseele turistice și principalele obiective, hărțile pentru Munții Locvei Almăjului concepute de echipa Munții Carpați oferă și posibilitatea de a avea o imagine tridimensională asupra reliefului pe care urmează să îl parcurgi.


Dincolo de faptul că hărțile pentru Locvei Almăjului te pot ajuta să descoperi frumusețea acestor locuri străbătând la pas sau pe bicicletă traseele turistice, cu ajutorul acestor hărți vei putea să urmezi traseele turistice către alte obiective din vecinătate, și anume Cascada Bigăr, Lacul Buhui, Peștera Buhui sau Cheile Carașului. Ce mai aștepți pentru a explora Munții Locvei Almăjului? Comandă acum hărțile Munții Carpați și pregătește-te de drumeție!