Pentru iubitorii de natură și de activități outdoor zonele montane reprezintă adeseori cele mai atractive destinații. Pentru o parte dintre aceștia doar munții cu creste semețe și abrupturi periculoase reprezintă o variantă pentru organizarea drumețiilor, dar există și turiști care își doresc drumeții sau ieșiri în natură pe trasee turistice cu un grad de dificultate mediu sau chiar scăzut. Dacă te regăsești printre aceștia din urmă și vrei să te bucuri de aerul curat al muntelui, de liniștea pădurii, de peisaje superbe, dar în același timp să faci mișcare, atunci cu siguranță că Munții Cindrel – Lotrului pot fi o alegere foarte inspirată pentru viitoarele drumeții.


Munții Cindrel și Munții Lotrului fac parte din Carpații Meridionali, mai exact din grupa Munților Parâng. Atât Munții Cindrel, cât și Munții Lotrului au altitudini medii și relativ mici comparativ cu alte masive montane din Carpații Meridionali. Astfel, cel mai înalt vârf din Munții Lotrului este Vf. Șteflești cu altitudinea de 2242 m, pe când în Munții Cindrel regăsim vârful omonim cu altitudinea de 2245 m ca fiind punctul cu cea mai mare altitudine. Deși aceste subgrupe montane nu atrag neapărat prin altitudine, peisajele regăsite aici și accesibilitatea pentru toate categoriile de turiști recomandă Munții Cindrel – Lotrului ca o variantă foarte inspirată pentru viitoare drumeții.


În momentul în care vrei să organizezi o viitoare drumeție este indicat să știi exact care sunt obiectivele la care dorești ajungi. În cazul drumețiilor poți să ajungi la anumite obiective parcurgând la pas potecile marcate sau pe bicicletă, acolo unde traseele turistice permit acest lucru. Cel mai la îndemână „instrument” pentru drumeție o reprezintă harta. O hartă te poate ajuta atât în organizarea drumeției atunci când te afli în confortul casei tale, cât și atunci când deja ești pe traseu sau la cort și vrei să te informezi cu privire la desfășurarea traseului sau cu privire la alte trasee pe care le-ai întâlnit în drumeție.


Pornind de la aceste premise, echipa Munții:Carpați îți propune un set de hărți pentru drumeții în Munții Cindrel – Lotrului. În acest set de hărți este inclusă o hartă turistică zonală, o hartă de drumeție și o hartă pentru cicloturism. Harta turistică zonală are rolul de a oferi informații generale cu privire la accesul în regiunea Munților Cindrel – Lotrului, informații care să fie utile mai ales pentru aceia care ajung în zonă pentru prima dată. Harta de drumeție include toate traseele turistice marcate și principalele obiective naturale și antropice pe care le poți vizita în drumețiile prin acești munți. În cele din urmă, harta pentru cicloturism este special gândită pentru turiștii pasionați de mountain bike, turiști care vor să se bucure în același timp de natură și de munte, dar care vor să se bucure și de timpul petrecut pe bicicletă.


Toate aceste hărți oferă două perspective asupra munților reprezentați în format cartografic, și anume perspectiva 2D, în plan, și perspectiva 3D. Dacă perspectiva 2D a hărților este comună pentru cele mai multe dintre hărțile de pe piață, perspectiva 3D își propune să aducă ceva nou în cadrul materialelor cartografice folosite pentru orientarea turiștilor atunci când pleacă în drumeție. Astfel avem o hartă cu perspectivă 3D care aduce o imagine mai realistă asupra reliefului și asupra diferenței de nivel pe care urmează să o întâlnești pe traseele turistice. Cu alte cuvinte, setul de hărți editat de Munții:Carpați poate fi exact ceea ce are nevoie un turist care își dorește să pornească într-o drumeție în Munții Cindrel – Lotrului.


Acestea fiind spuse, nu ne rămâne decât să te invităm să alegi harta care se potrivește cel mai bine cu ceea ce ai tu nevoie pentru viitoarea ieșire pe munte în Munții Cindrel – Lotrului și să te bucuri de o drumeție exact așa cum îți dorești. Dacă ești printre aceia care adoră atât să bată la pas potecile Carpaților, cât și să parcurgă mai în viteză traseele montane din șaua bicicletei, atunci poate că ai fi interesat(ă) să îți completezi colecția de hărți montane cu hărțile editate de Munții:Carpați. 


Pune-ți în rucsac aceste hărți pentru drumeție în Munții Cindrel – Lotrului și evadează din oraș ori de câte ori dorești să te bucuri de natură și de liniște!