Carpații Românești reprezintă fără îndoială una dintre atracțiile turistice majore și emblematice ale României. Diversitatea geologică și varietatea peisajelor, elementele de cultură și tradiție din spațiul montan românesc, dar și sălbăticia regăsită în foarte multe masive montane din România, toate acestea fac din Carpații Românești o destinație turistică potrivită pentru orice turist și pentru orice drumeț.
Cel mai bine poți să descoperi frumusețea și unicitatea peisajelor din Carpați atunci când străbați potecile acestor munți. Din fericire lanțul Munților Carpați oferă o rețea importantă de trasee turistice marcate astfel încât oricine este dornic să „pătrundă” în atmosfera de basm a munților o poate face parcurgând numeroasele trasee și poteci turistice marcate. Pentru a veni în sprijinul turiștilor și drumeților pasionați de natură, de munte, de aventură și de outdoor, echipa Munții Carpați te invită să îți organizezi fiecare drumeție în Carpații Românești cu ajutorul hărților și a minighidurilor turistice.
Toate hărțile și minighidurile turistice sunt concepute și realizate astfel încât să fie utile atât pentru momentul în care acasă fiind urmează să organizezi o drumeție pe munte și îți propui stabilirea traseelor turistice pe care urmează să le parcurgi, cât și pentru situațiile în care te afli pe traseu și dorești să ai o perspectivă mai largă asupra traseului marcat și asupra itinerariului pe care urmează să îl parcurgi.
Pentru a ne adresa tuturor categoriilor de turiști și de drumeți, noi, cei din echipa Munții Carpați am conceput hărți turistice zonale, hărți de drumeție, hărți cicloturistice, dar și minighiduri turistice care să faciliteze organizarea și desfășurarea drumețiilor. Din dorința de a răspunde așteptărilor unui număr cât mai mare de turiști pasionați de natură și de drumeție, hărțile turistice zonale, de drumeție sau cele cicloturistice sunt concepute atât din perspectiva 2D, cât și din perspectivă 3D.
Pe lângă arealul reprezentat, traseele turistice și atracțiile turistice regăsite în fiecare zonă montană, fiecare hartă de drumeție oferă și fotografii împreună cu o scurtă descriere a obiectivelor turistice reprezentative pentru fiecare areal montan. În cazul hărților cicloturistice, acestea oferă turiștilor dornici să descopere potecile Carpaților pe bicicletă profilele traseelor pe care urmează să le străbată, indicând astfel diferența de nivel și dificultatea diferitelor trasee ciclo.
Minighidurile editate de echipa Munții Carpați reprezintă o introducere în grupele montane pentru care am editat hărți de drumeție și hărți cicloturistice, având scopul de a informa turistul cu privire la subunitățile geografice, la caracteristicile geografice ale unității montane prezentate, dar și cu privire la principalele rezervații naturale și obiective naturale din regiunea montană respectivă. Desigur, din minighidurile Munții Carpați nu lipsesc fotografii aeriene care pot oricând să te convingă de frumusețea locurilor pe care urmează să le descoperi odată ce vei porni pe traseele turistice marcate din Carpați.
Reușita fiecărei drumeții, fie la pas, fie pe bicicletă, depinde foarte mult de organizarea acesteia. Cu ajutorul hărților și a minighidurilor concepute și realizate de echipa Munții Carpați orice drumeție este mai ușor de organizat. Te invităm să descoperi traseele Munților Carpați cu ajutorul hărților și a minighidurilor care se regăsesc în magazinul nostru.