Munții Țarcu, Munții Cernei și Munții Mehedinți sunt grupele montane care fac legătura între Munții Banatului și grupa montană Retezat-Godeanu. Deși sunt situați în Carpații Meridionali din punct de vedere geografic, Munții Țarcu sunt considerați de foarte multă lume ca fiind parte din zona Banat datorită faptului că accesul se face dinspre Caransebeș. 


Munții Țarcu oferă posibilitatea de a descoperi vârfuri montane de peste 2000 de metri, cu altitudinile maxime în Vf. Căleanu (2192 metri) și Vf. Țarcu (2190 metri) De cealaltă parte, Munții Cernei și Munții Mehedinți sunt accesibili dinspre Valea Cernei și oferă peisaje distincte față de celelalte subunități aparținând grupei montane Retezat-Godeanu prin prisma geologiei predominant alcătuite din roci calcaroase. Dacă Munții Cernei ating altitudinea maximă de 1928 metri în Vf. Dobrii, Munții Mehedinți ating altitudinea maximă în Vf. lui Stan, și anume la 1466 de metri.


Datorită geologiei și proceselor geomorfologice Munții Țarcu oferă un relief glaciar specific, cu căldări glaciare și creste montane ce depășesc 2000 de metri. Munții Cernei fac trecerea dintre peisajul glaciar înspre peisajul carstic, oferind astfel drumețului posibilitatea de a se familiariza cu numeroasele chei și peșteri, dar și cu numeroasele lapiezuri specifice zonelor carstice. Odată ce cobori din Munții Cernei treci Valea Cernei ajungi în peisajul Munților Mehedinți, peisaj carstic 100% unde vei remarca faptul că apa de suprafață este aproape inexistentă, iar formațiuni specifice reliefului carstic precum doline sau chei sunt prezente la tot pasul. 


Toate aceste subunități montane pot fi parcurse pe numeroasele trasee turistice marcate. Aceste trasee turistice pot fi străbătute la pas, dar există numeroase trasee turistice marcate care pot fi parcurse din șaua unei biciclete dacă te numeri printre acele persoane pasionate de cicloturism. Indiferent dacă vrei să descoperi Munții Țarcu – Cernei – Mehedinți la pas sau dacă vrei să organizezi ture cu bicicleta, o hartă cu siguranță este foarte utilă pentru oricine alege să pornească pe traseele marcate din acești munți. Încă din momentul în care te gândești să organizezi turele în acești munți este important să ai o imagine asupra modului în care poți ajunge într-unul dintre punctele de pornire înspre Țarcu, Cernei sau Mehedinți. Fie că urmează să urci în Munții Țarcu venind dinspre Caransebeș, fie că ai pornit din Retezat și vrei să ajungi pe Țarcu, echipa Munții Carpați îți pune la dispoziție hărți de drumeție și de cicloturism. 


Hărțile pentru Munții Țarcu – Cernei – Mehedinți sunt alegerea ideală pentru orice turist sau drumeț care dorește să parcurgă potecile din această parte a Carpaților Românești. Cu ajutorul acestor hărți de drumeție și de cicloturism vei putea stabili traseele pe care dorești să le parcurgi, dar și care sunt cele mai bune itinerarii pentru a ajunge să vizitezi obiectivele pe care ți le propui atunci când pornești la drum. Indiferent dacă ești un turist solitar sau dacă pleci în drumeție alături de prieteni sau de familie, hărțile de drumeție și cicloturism pentru Munții Țarcu – Cernei – Mehedinți îți vor purta pașii pe traseele cele mai căutate din acești munți: traseul spre vârfurile Țarcu și Căleanu din Munții Țarcu, traseul spre Vf. Arjana sau spre cătunele izolate din Munții Cernei, ori traseele prin Cheile Țăsnei, prin Crovurile Munților Mehedinți sau spre Vf. lui Stan în Munții Mehedinți.


Pachetul nostru pentru Munții Țarcu – Cernei – Mehedinți include o hartă turistică zonală utilă acelora care nu au ajuns până acum în această parte de țară, o hartă de drumeție cu toate traseele turistice marcate și cu principalele atracții turistice, dar și o hartă cicloturistică pentru aceia pasionați să descopere natura de pe bicicletă. Cu un astfel de „arsenal” orice drumeț își poate planifica viitoarele drumeții în Munții Țarcu – Cernei – Mehedinți. Mai mult, datorită faptului că hărțile pe care echipa Munții Carpați le propune oferă traseele turistice pentru cele 3 subunități montane, aceste hărți pot fi alegerea ideală chiar și atunci când obiectivul tău este acela de a străbate mai multe zile potecile acestor munți. Toate tipurile de hărți propuse de echipa Munții Carpați pot fi regăsite atât în format 2D, cât și din perspectivă 3D. Cu alte cuvinte, atunci când achiziționezi harta de drumeție Munții Țarcu – Cernei – Mehedinți vei regăsi atât harta 2D, cât și harta având dispunere 3D. 


Pregătește-te de drumeție în Munții Țarcu – Cernei – Mehedinți cu ajutorul hărților de la Munții Carpați!