Munții Retezat – Godeanu – Vâlcan „găzduiesc” pe cea mai mare parte a teritoriului Parcul Național Retezat, primul parc național din România. Munții Retezat sunt recunoscuți ca fiind printre cei mai vizitați munți din România. Acest lucru se datorează atât peisajelor sale deosebite, cât și celor peste 80 de lacuri și tăuri glaciare, dar și datorită sălbăticiei regăsită în acest masiv montan. În vecinătatea Munților Retezat se află Munții Godeanu, aceștia oferind turiștilor peisaje diferite de Munții Retezat. Astfel, în Munții Godeanu vom putea descoperi subunitatea calcaroasă reprezentată de Munții Piule – Pleșa, dar și peisajul glaciar specific, peisaj întâlnit în zona crestei principale a Munților Godeanu reprezentată de vârfurile Gugu (2291 m), Moraru (2279 m) și Godeanu (2229 m). Odată ajuns în Munții Piule – Pleșa vei avea deja o perspectivă superbă asupra crestei montane a Munților Vâlcan, mai exact asupra crestei montane Oslea.


Datorită traseelor turistice marcate foarte numeroase, orice turist și orice drumeț poate să descopere peisajele montane de o frumusețe aparte din Munții Retezat – Godeanu – Vâlcan. Fie că vorbim despre turiștii care își doresc drumeții de o zi și cu înnoptare în diferitele pensiuni sau unități de cazare din zonă, fie că vorbim despre turiștii care preferă să doarmă la cort în diferitele zone de campare din acești munți, traseele turistice marcate din Munții Retezat – Godeanu – Vâlcan oferă tuturor posibilitatea de a se bucura de natură și aer curat. Mai mult decât atât, rețeaua de trasee turistice din acești munți oferă posibilitatea de a organiza drumeții de mai multe zile în care pot fi străbătute crestele tuturor acestor munți, trecând astfel din Retezat în Godeanu și ulterior în Munții Vâlcan. Desigur, se poate opta și pentru plecarea din Munții Vâlcan spre Munții Retezat, în funcție de punctul de intrare în traseu și în funcție de modul în care este organizată tura pe munte.


Având în vedere că rețeaua de trasee turistice marcate din Munții Retezat – Godeanu – Vâlcan oferă o foarte mare densitate de astfel de poteci turistice, este foarte important ca fiecare tură pe munte să fie organizată cu mare atenție și cu ajutorul hărților de drumeție. În acest sens echipa Munții:Carpați vine în întâmpinarea tuturor turiștilor și a drumeților care doresc să parcurgă traseele turistice din Munții Retezat – Godeanu- Vâlcan cu seturi de hărți și cu un minighid turistic pentru cunoașterea zonei. 


În setul de hărți Munții Retezat – Godeanu – Vâlcan editate de Munții:Carpați vei putea găsi o hartă turistică zonală menită a facilita accesul turiștilor interesați să ajungă într-unul dintre aceste masive montane. Pentru organizarea în detaliu a viitoarelor drumeții în Munții Retezat, Munții Godeanu sau Munții Vâlcan vei putea folosi harta de drumeție Munții Retezat – Godeanu – Vâlcan, dar și harta pentru cicloturism. Dacă harta pentru drumeție este foarte importantă pentru a te orienta cât mai bine atunci când vrei să străbați la picior potecile munților, harta de cicloturism este alegerea perfectă pentru aceia care adoră să descopere masivele montane ale Carpaților din șaua bicicletelor.


Din dorința de a oferi turiștilor și drumeților o perspectivă cât mai completă asupra traseelor turistice marcate, în cadrul hărților propuse de Munții:Carpați vei putea descoperi inclusiv prezentarea dintr-o perspectivă 3D a traseelor turistice. Perspectiva 3D este foarte interesantă pentru turiștii care doresc să privească viitoarele drumeții și prin prisma diferenței de altitudine pe care urmează să o parcurgă la pas sau pe bicicletă. În cazul hărților cicloturistice diferența de nivel este detaliată inclusiv cu ajutorul unor profile pentru traseele cele mai importante care se regăsesc pe harta respectivă. Aceste profile au menirea de a pregăti turiștii în vederea traseelor pe care urmează să le parcurgă pe bicicletă astfel încât aceștia să știe la ce efort fizic să se aștepte. În completarea pachetului de hărți pentru Munții Retezat – Godeanu- Vâlcan, echipa Munții:Carpați propune și un minighid turistic pentru acești munți. În cadrul acestui minighid turistic vei putea găsi informații cu privire la principalele obiective pe care le poți vizita odată ce ajungi în zonă, dar și detalii privind o serie de obiective turistice din comunitățile locale situate la poalele masivelor montane. 


Aruncă chiar acum o privire la pachetul de hărți de drumeție și pe minighidul turistic pentru Munții Retezat – Godeanu – Vâlcan și completează-ți colecția de hărți montane pentru Carpații Românești!